Skip navigation

ENG · GER · RUS · FRA · POL · HUN · SPA | Main · Pos · Neg · IE+ · IE- · Prn · Pda · CSSoff

OK2RKB » Úvodní stránka » Aktualita | ---

Aktualita

č. 7

Příprava na 1. subregionál 2008

24.02.2008 21:49:00, Pavel PPK

1. letošní subregionální závod 1.-2.3.08 nám klepe na dveře. Jak to bude s účastí OK2RKB? Takže zatím zní domluva tak, že jedeme od vrakoviště v Kotvrdovicích (lokátor JN89JI). Jsme na to operátorsky jen tři (Pavel PMA, Jim GTI a Pavel PPK), máme akorát příslib od Rosti AZ, že nám píchne se stavbou, tak obsadíme a plně vybavíme naplno pracoviště pro 2m (GTI), dále 23cm (PPK+PMA) a potom mikrovlny 13+6+3cm (PMA+PPK). Včera (23.2.) jsme na klubu chystali věci, na 2m máme připravený náš velký klubový stožár a dlouhou anténu a druhý stožár a anténu vezme Jim, 23cm bude na třetím stožáru s parabolou 2m, a zbylá tři mikrovlnná pásma budou dohromady na dalším stožáru. Vybavení mikrovln zařízením, výkonem a anténami bude shodné jako loni.

70cm nakonec po delší debatě vezmeme, ale nemáme na pásmo ani operátora, ani dost lidí na stavění, takže jsme připravili jen dvě krátké antény, které přijdou dát dolů na stožár od 23cm a bude k tomu jen samotné radio, tj. řádově desítky W max. Pásmo bude v provozu v případě, že na vyšších bandech nebude co dělat, tj. asi v noci nebo spíše v neděli. Případné změny ještě mohou nastat, podle počasí, počtu lidí apod.

A co se u nás děje jiného? Nic zásadního, snad jen, že v lednu dorazily z tisku QSL lístky. A pak už jen fakt, že www stránky stále ne a ne se překulit z provizorní podoby do konečné. V prosinci jsem si optimisticky myslel, že to na přelomu roku dorazím, ale těžce mě zdržely problémy s rewrite módem v .htaccess. Když jsem to přes Vánoce konečně prorazil, tak se na ic.cz objevila zmínka, že začátkem února zde končí PHP4 a dál se jede jen na PHP5. A tak se také stalo. To mi způsobilo momentálně dost zásadní problém. Takže zatím vemte zavděk tady tímto provizoriem a konstatováním v duchu písně od bří Ebenů, že "Já na tom dělám, já na tom makám ..." (teda nyní jen občas - je zoufale málo času) .

Pro zobrazení přehledu všech aktualit přejděte na úvodní stránku.

Nahoru